Twello | straatinfo

overige politie meldingen

Politie controleert samen met leerlingen basisschool

overige

De politie heeft op dinsdagmorgen 31 maart samen met enkele schoolkinderen een verkeerscontrole gehouden op de H.W. Iordenseweg in Twello. De controle was onderdeel van het project 'subjectieve verkeersonveiligheid' dat door wethouder Agnes Vos feestelijk werd geopend.
Bij de ochtendcontrole werden 240 passerende auto's gecontroleerd, daarbij werden enkele snelheidsovertredingen geconstateerd. De agenten werden bijgestaan door enkele kinderen van basisschool De Wingerd uit Twello. De kinderen hielpen de agenten bij het controleren van de auto's en konden zelf de automobilisten aanspreken op hun rijgedrag. Subjectieve verkeersonveiligheid Het gevoel van verkeersonveiligheid wordt niet altijd onderstreept door harde ongevalcijfers. Om iets te doen aan deze onveiligheidsgevoelens start het politiedistrict IJsselstreek met ingang van vandaag met extra snelheidscontroles op zogenoemde projectwegen. Het project duurt tot 1 mei. Wethouder verkeer, Agnes Vos, van gemeente Voorst opende het project door honderd hartvormige ballonnen op te laten. Rij met je hart In april start de landelijke campagne 'rij met je hart' Het naleven van verkeersregels en rekening houden met medeweggebruikers en staan tijdens de campagne centraal. De politie Noord- en Oost- Gelderland conformeert zich aan deze campagne en is extra waakzaam op asociaal rijgedrag en overschrijding van maximale snelheden. Snelheid Uit effectmeting binnen de regio Noord- en Oost- Gelderland is gebleken dat er minder te hard gereden wordt op 60 en 80 kilometerwegen en op autosnelwegen. Dit geldt niet voor wegen binnen de bebouwde kom. Snelheid is bij ongeveer 30% van alle verkeersongevallen (mede) de oorzaak. E n kilometer harder rijden betekent al 3% meer kans op een ongeval, en zelfs 5% meer kans op een dodelijk ongeval. E n op de drie letselongevallen wordt veroorzaakt door te hard rijden.

Soortgelijke berichten

Politie controleert bij wegwerkzaamheden
Coevorden

Verkeersveiligheidsproject Munstergeleen van start gegaan
Munstergeleen

Basisschoolleerlingen bedreigd via social media
Vlissingen

Bekeurd voor niet handsfree bellen en rijden door rood
Zaandam

Met 166 km over de A200
Haarlemmerliede

Snelheidscontrole
Uitgeest

Snelheidscontrole Heerhugowaard
Heerhugowaard

Man met flinke slok op aangehouden
Alkmaar

Snelheidscontrole Prins Berhardlaan
Haarlem

Drie rijbewijzen ingenomen bij snelheidscontrole
Heerenveen

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio